GO BUDAPEST! 2008.12. 22.

2008.12.23. 11:50

A mai nap korán keltünk. Legalább is az itthon megszokottakhoz képest. Azaz 7 kor.Tudom, majd afrikában nagyon örülnék a 7 órai kelésnek, de ez most akkor is fájt :-(

A mai célállomás Budapest volt.

Örömmel jelenthetem, sikerűlt ezt a komoly etapot teljesítenünk:-)

Végre eljutottunk az B2 irodába az útleveleinkért, és az autó új rajtszám matricájáért.  Személy szerint nagyon  örülök neki, hogy  idén a rajtszámok sokkal szebbek és olvashatóbbak lettek, mivel a tavalyi karakterek. Szerény véleményem szerint csúnyák voltak, meg torzak. Persze lehet én nem értek hozzá:-) Sosem gondoltam volna, hogy így fogok örülni valaha a 74 es számnak:-)

Elmentünk a GARMIN által támogatásként kapott GARMIN C 276 os profi navigációs készülékért. Nagyon szép kis darab, rádásul teljesen újat adtak.Vigyázni fogunk rá!. Köszönjük NAVI-GATE KFT!!!

DE mivel a készülék software nélkül nem megy így átkeltünk a Dunán a budai oldalra,  hogy megtaláljuk a  World Gate KFT-t. Ők  feltették a  progit  a készülékre  és elmagyarázták az alapokat a használathoz. Kedvesek és segítőkészek voltak.Ott el is döntöttük ,hogy még indulás elött mindeképpen élesbe kell gyakorolnunk rajta, hiszen ezen a készüléken múlik majd napjaink sorsa. Hogy hány kilómétert fogunk feleslegesen megtenni,vagy éppen jó irányba e. Ez azért egy kissé más mint az utcán használatos gps készülékek. Itt nem utcák, nevek, városok alapján tervez utat a készülék, hanem navigációs pontokkal dolgozik. De ebben most nem mennék bele itt:-)

Ezután újra Pest, a homokvasért. Ami ugyan nem vas, hanem üvegszálas műanyag, de legalább homokszínű, hogyha használat közben elvesztenénk legalább ne találjuk meg:-) Kipöngettük érte a 34000 Ft-ot, kaptunk itt is pár jó tanácsot még és már indultunk is tovább.

A következő helyszínünk Gyülevészi Úr volt aki a BAMAKÓS ajándékokat gyűjti össze a kamionra, ami elviszi Afrikáig, és ott áttadják az illetékeseknek.

Mi 2 db rokkantkocsit ajánlottunk fel erre a célra, mivel ezeket a terepjárón nem szívesen cipeltük volna odáig. A kissebb terjedelmű ajándékok meg elférnek már nálunk is.

Reméljük a  kerekeskocsik megtalálják gazdájukat, akiknek minden bizonnyal nagy szükségük lehet rá odakint.

Vader nagyúr ismét bizonyitotta, hogy vele van az erő sötét oldala. Csupán kézrátétellel ismét tönkretette egy kocsiajtóm zárját:-) Ezt a trükköt már korábban is elsütötte, akkor a jobb első ajtón, most a jobb hátsón, de most is bejött neki. Tulajdonképpen ott álltunk Pest közepén tele értékekkel és nem lehetett becsukni az ajtót. Lengedezett mint viharban az udvari budi kiszáradt fa ajtaja. Már azon gondolkodtunk, hogy gumipókkal kikötjük,de az utolsó utáni pillanatban  valahogy becsuktuk.

Hm... elgondolkodtató. Lehet a YODÁ-val kellene mennem BAMAKÓBA?:-)

macGyver

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mcg-films-team.blog.hu/api/trackback/id/tr57838225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása